En cykeltur i sommarkvällen

Igår som så många andra dagar började jag med en kaffekopp i handen och gick runt å vattnade mina växter. En skön morgonstund innan barnen vaknar till och alla bestyr sätter igång. Dom här små aloe vera kaktusarna ska bli jättestora, är tanken.

Efter en bra dag med vänner och bad bestämde vi oss för att ta en cykeltur framåt kvällen. Man vill ju inte gärna gå in dom här fina kvällarna. Är det något jag skulle vilja göra mer så är det att cykla. Känna dofterna av naturen är något jag börjat uppskatta enormt. Man ser så mycket mer än när man åker bil och barnen upptäcker ju en massa spännande saker efter vägen. Sagt och gjort! Barnen var med på idéen och hoppade raskt upp på sina cyklar. Omedvetna om hur långt det skulle bli. Tanken var ju inte alls att vi skulle cykla riktigt så länge. Tydligen så är jag dålig på att hitta i mina ”egna kvarter.”


Vi kollade in rapsfälten såklart, som äkta bönder vi är. Proviant hade vi med och humöret var på topp!

Det var här någonstans jag började inse att vi svängt lite fel. Trots godis och dricka så började Knut ledsna ordentligt på dom konstant uppåtstigande vägarna.  En storebror som kände sitt ansvar över sin ledsna lillebror, började genast peppa honom om att dom skulle tävla uppför backarna. Det går ju alltid hem, om man låter den lilla vinna, så klart!

Efter ytterligare en bra bit så så började det bära nerför och lite stugor började komma fram i gläntorna. Svensk lantlig idyll när den är som bäst. Jag bara njöt av stugorna och naturen och fantiserade om hur det såg ut här för femtio år sen. Humöret vände och barnen sjöng och jublade högt när dom cyklade fram.

Efter en och en halv mil kom vi äntligen fram till mina föräldrar och lite kvällsfika satt fint.  Det lär inte dröja länge innan det blir en cykeltur igen, ska bara övertyga Knut först!

Igår var en bra dag, idag lite mindre bra. Saker som går fel och pojkar som bråkar konstant. Allt är relativt, så klart! Som min vän skrev på instagram.  ”Det är dessa jobbiga dagar som får dom andra dagarna att se så mycket ljusare ut.” Så sant!

 Tack för en härlig cykeltur igår mina pojkar, den var ljus och fin!

 

 

 

 

 

Kategori Familjen, Övrigt, Tänkvärt och taggad , , . Bokmärk inlägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *