Lerbäcks teatern

För ett tag sen besökte jag Jenny Gille.  En sprudlande tjej som byggt upp en teater  tillsammans med sin man och nu också ett supermysigt hotell några mil söder om Örebro, byn heter Lerbäck. Gå in och läs om teatern och deras föreställningar HÄR. I sommar spelas Karlsson på taket ute på sommarscenen. På/vid Örebro slott kommer också farsen Kors i taket spelas. Biljetterna går åt i en rasande fart, så in och boka, vet ja!  Jenny berättar också att dom inte har annonserat om hotellet någon gång, men har varit fullbokade sen dom öppnade. Bara att gratulera stort och för oss övriga besökare att boka i extra god tid!

I huset rakt fram bor Jenny med sin familj. Den högra längan är hotellrum. Den vänstra är reception. Där finns också en ateljé där Jenny syr mycket av kläder och rekvisita till föreställningarna. Till sommaren ska där också vara ett gemensamhetsrum där man kan samlas. Ett stenkast åt vänster är själva teatern. Bakom huvudbyggnaden är sommarscenen där sommarföreställningarna äger rummet ute i det fria.

Jag har pratat med Jenny vid flera tillfällen om deras renovering av hotellet och förstod att det skulle bli jättefint och personligt.

Hotellrummen har alla egen ingång. Om man beställer en frukostkorg får man den ställd i den lilla lådan utanför dörren. Jag ser framför mig en lite korg med färskt bröd, några ägg, lite frukt och grönt och kanske en god juice. Himla smart med den lilla lådan, så man kan sova ostört tills man vill äta sin frukost!

Rummen är inreda med en fin blandning av aktionsfynd. Här existerar inte vitt och avskalat, utan ombonat och färgglatt i en skön tonskala.

Fluffiga härliga kuddar och täcken finns i varje säng, det känns väldigt lyxigt och jag blir väldigt sugen på att ta en tupplur.  Jenny berättar att hon fått hjälp med inredningen och likaså sömnad av textilerna av några tjejer från trakten. Tillsammans har dom fått till rummens interiör väldigt fint, det passar husets/ens gamla själ mycket bra, tycker jag!

På väggarna sitter foton på föreställningar som spelats på teatern genom åren.

I rum finns stora härliga äkta mattor. Vad sägs om att sitta och sminka sig vid det här skrivbordet. Den röda sammets stolen är ju bara så fin.

Kolla in den härliga lilla trappan som går upp till loftet med ytligare några sängar.

När jag var uppe och tittar på loftet fixade Jenny med ljuset på den fina kristallkronan.

Full av inspiration vänder jag hem till mitt egna hus. Huvudet sprängfullt av mattor, lampor och en ändå större övertygelse om att en bra mix av saker bli personligt och väldigt  intressant för ögat.

Tack för besöket Jenny, på återseende!

 

 

Kategori Inredning, Övrigt och taggad . Bokmärk inlägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *