En bättre morgon

Vad solen påverkar oss i denna familj. Barnen vaknar pigga, jag vaknar också pigg och vill gå upp ur sängen tidigt. Min man ökar på sina arbetstimmar ju ljusare och varmare det blir, positivt? Ja det är så det funkar som lantbrukare och hör liksom till! Våran hund som knappt vill gå ut ur huset och kissa ligger hela dagarna och solar under sitt favorit träd. Hönsen börjar värpa igen av ljuset. Fåglarna återvänder till naturreservatet runt husknuten. Fågelskådarna hejar och pratar glatt med mig när jag går förbi dom. Jag pratade imorse med en äldre man. Vi pratade om detta återkommande samtalsämne. Varför vi bor i detta gråa land. Ett grått och rått klimat som väldigt många bara vill fly ifrån minst sex av de tolv månaderna.

Skulle man uppskatta ljuset och värmen om man hade det jämnt? Vi kom inte fram till svaret idag heller!

Pojkarna vaknar upp utan tjat, dom går ner självmant och äter frukost. Ja mobilen har dom i handen, men vad gör väl det när tid finns, just den här morgonen. Solen gör mig glad och jag väljer att inte ta mobilstriden och låter dom sitta. MorgonTv är på i vanlig ordning, något som jag tycker hör till. Solen gör oss glada och lugna. Värmen är påtaglig från fönstret. Härligt!

Dags att sätta upp håret i en tofs på både Otto och mig och bege oss av. Utanför dörren kacklar hönsen som har gått upp på verandan för att gotta sig i solen. När jag väl kommer ut och tittar mig omkring ser jag att dom också tagit och smakat på min kålpudding som jag ställde ut för att svalna igår kväll och glömde ta in. Typiskt!

Nu ska jag gå till hönshuset och ta in några ägg. Sen är det dags att ta tag i dagens jobb och kvällens köttleverans på REKO.

Hoppas ni har en bra torsdag och kan ta en kopp kaffe i ett soligt hörn. Det ska jag göra!

 

Kategori Familjen, Tänkvärt. Bokmärk inlägget.

En kommentar till En bättre morgon

  1. Anette säger:

    Mysigt att inte ha så stressiga mornar. Är lite avundsjuk på det här med att bo på landet, att höra tupparna, men inte att de ätit på kålpudding du ställt ut 🙁 Det är en lisa för själen att läsa dina blogginlägg, lite som när jag bläddrar i tidningen Lantliv, mjukt och skönt. Har själv varit ute och rest och upplevt mycket i två veckor, några dagar i NY, därifrån flyg till Orlando och roadtrip hela vägen ned till Key West, härlig resa. Key West var helt underbart. Tänk vad det är kul att resa! Men!! Borta bra men hemma bäst.
    Kram från Anette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *